google-site-verification=QBtwzTM9oBE5bv0rbui94uefP-uNyqd7k19dZlpLsDA
+386 (0)70 691 559 (od pon. - pet. med 8h-15h) info@vipbejba.si
Kako do popolne frizure balayage

Kako do popolne frizure balayage

Tehnika barvanja balayage je postala izjemno priljubljena in ni težko razumeti, zakaj. Frizure balayage vključujejo svetlejše pramene, ki se nežno prelivajo s temnejšimi odtenki, kar ustvarja naraven in osvežujoč videz. Pri tej tehniki se izrastek las ne barva, zato obiski pri frizerju niso tako pogosti, kar je zagotovo dodaten bonus.

Izvor in univerzalnost balayage tehnike

Izraz “balayage” izhaja iz francoske besede, ki pomeni “pometati”, kar je popoln opis te tehnike. Balayage je primerna za skoraj vse dolžine in barve las, zato je prilagodljiva izbira za različne tipe las in želje po svežini v pričeski. Za ustvarjanje čudovite frizure balayage je ključna uporaba primernih izdelkov, ki omogočajo frizerjem svobodo pri ustvarjanju naravnega preliva svetlobe v laseh.

Poletni videz z balayage tehniko

Balayage je ena najboljših tehnik barvanja las za ustvarjanje naravnih barvnih poudarkov, še posebej v poletnih mesecih. Ta tehnika omogoča, da lasje izgledajo, kot bi jih nežno osvetljevalo sonce, kar je popolno za poletni videz. Ne glede na vaš tip las, barvo ali teksturo, lahko frizure balayage prinesejo svežino in sijaj vaši pričeski. Pri tej tehniki barvanja so prameni različnih odtenkov prosto in nepravilno nanešeni na lase, kar ustvarja naraven in individualen videz. Prameni so nekaj odtenkov svetlejši od vaše naravne barve, kar zagotavlja mehke prehode in naraven videz.

Razlika med balayage in ombré tehniko

Medtem ko se ombré tehnika začne nižje na laseh in temni del poteka proti sredini dolžine las, pa ko gre za frizure balayage, prameni niso tako natančno določeni. Ti se prosto nanašajo približno 10 cm od korenin las, kar omogoča bolj naraven videz in mehkejše prehode.

Primernost balayage tehnike za različne barve las

Balayage je primeren za vse barve las, vendar je priporočljivo, da ostanete v harmoniji z vašo naravno barvo. Na primer, pri temnejših tipih las boste dosegli naraven rezultat z uporabo toplih rjavih, karamelnih ali zlatih odtenkov. Svetli blond odtenki so odlični za tiste s svetlo poltjo in modrimi očmi, medtem ko prameni na rdečih laseh prav tako izgledajo čudovito. Balayage vam omogoča, da prilagodite svojo pričesko tako, da se popolnoma prilega vaši edinstveni barvi in slogu.

Balayage za najlepše lase

Frizure balayage so najbolj učinkovite in očarljive pri dolgih laseh. Še posebej, če imate naravno valovite lase, bo balayage  izgledal izjemno privlačno, saj omogoča, da se barve prelivajo med seboj. Tudi pri daljšem pažu lahko dosežete čudovit videz z balayage tehniko, vendar pa ni najbolj primeren za kratke lase. To je zato, ker so lasje pri krajših frizurah prekratki, kar se lahko pokaže v lisastem videzu.

Trajnost balayage tehnike

Frizure balayage so znane po svoji trajnosti. Večinoma so prameni naneseni nekaj centimetrov stran od korenin las, kar omogoča naraven videz, ki ostane viden tudi več mesecev. Obstajajo tudi tehnike, pri katerih so prameni naneseni bliže koreninam, kar pa lahko povzroči bolj opazen narastek. Trajnost balayage je odvisna tudi od tega, kako zelo se razlikuje od naravne barve las.

Trajanje balayage barvanja

Čas, potreben za barvanje las, je odvisen od več dejavnikov, vključno z dolžino las, njihovo strukturo, debelino in stopnjo posvetlitve, ki jo želite doseči. V povprečju lahko pričakujete, da bo postopek trajal vsaj 3 ure. To je zato, ker je osnovni korak postopka posvetlitev las, ki zahteva čas. Šele po posvetlitvi se na lase nanesejo različni barvni odtenki, kar tudi vzame nekaj časa.

Ali lahko balayage naredim sami?

Izvajanje balayage tehnike doma se močno odsvetuje. Ta tehnika barvanja zahteva izkušnje in strokovno znanje, zato jo lahko izvajajo samo frizerji. Priprava barve, ki se običajno meša z glino, da dosežemo pravilno konsistenco, je le ena od zahtevnih nalog. Poleg tega so pomembni še drugi vidiki, kot so izbira pravih čopičev, pravilna tehnika nanašanja barve in čas delovanja. Za doseganje popolnega rezultata in preprečevanje morebitnih napak je najbolje, da se za balayage obrnete na izkušenega frizerja v frizerskem salonu.

Za zaključek lahko poudarimo, da je tehnika barvanja balayage postala izjemno priljubljena, saj omogoča ustvarjanje naravnega in osvežujočega videza.

Prijavite se na e-novičke, bodite obveščeni o akcijskih ponudbah!

Zaupajo nam znane Slovenke

kataya

katarina benček

Ivona Pavlović

Valerija Slapnik

                                 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino