google-site-verification=QBtwzTM9oBE5bv0rbui94uefP-uNyqd7k19dZlpLsDA
+386 (0)70 691 559 (od pon. - pet. med 8h-15h) info@vipbejba.si
Sončna očala – modni dodatek ali nujna zaščita za vaše oči?

Sončna očala – modni dodatek ali nujna zaščita za vaše oči?

Sončna očala so zaščitna očala, ki se uporabljajo za zaščito oči pred škodljivimi učinki sončne svetlobe. Imajo zatemnjene leče, ki zanesljivo ščitijo pred bleščanjem in UV-sevanjem. V zadnjih letih so postala modni dodatek, saj so na voljo v različnih oblikah, velikostih in barvah. To pomeni, da jih lahko izbirate glede na svoj osebni slog in osebnost.

Razvijala so se tudi z namenom, da bi bila primerna za različne dejavnosti. Med njimi sta zagotovo šport in vožnja avtomobila. Obstajajo posebna sončna očala, ki so prilagojena za preprečevanje bleščanja peska, snega in vode, kar jih dela idealne za zimske športe in počitnice na plaži. Prav tako so na voljo očala, prilagojena za vožnjo, ki zmanjšujejo bleščanje na vetrobranskem steklu, to pa zagotavlja večjo varnost med vožnjo.

Pomen nošenja sončnih očal

Sonce oddaja škodljive ultravijolične (UV) žarke, ki lahko poškodujejo vaše oči, če jih ne zaščitite. Prav vsi vemo, da nosimo zaščito pred soncem za zaščito kože pred opeklinami in staranjem, vendar včasih pozabimo, kako pomembna je zaščita oči. Nošenje sončnih očal bo pomagalo zaščititi vaše oči pred UVA in UVB, kar bo preprečilo poškodbe. Tudi ko je vreme oblačno, sončni žarki še vedno lahko prodrejo skozi oblake, zato je nošenje sončnih očal nujno. Nošenje sončnih očal je izjemno pomembno, če trpite za boleznimi oči, kot je siva mrena (ali ste bili operirani za sivo mreno), makularna degeneracija ali distrofija mrežnice. Razlog za to je, ker so vaše oči bolj občutljive na poškodbe zaradi UV-žarkov. Nekatere kontaktne leče vam lahko zagotavljajo UV-zaščito, vendar ne pokrivajo celotnega očesa, zato je še vedno koristno nositi sončna očala.

Različne vrste sončnih očal

Polarizirana očala so posebna vrsta očal, ki zmanjšujejo količino bleščanja, ki ga dobite od površin, kot so voda, sneg in steklo. Te leče so prilagojene za šport in vožnjo, saj vam pomagajo bolje videti. Vendar pa jih je težje razlikovati, ker popačijo prave barve predmetov. Bolj temne leče so, višja je raven polarizacije.

Zrcalno prevlečena sončna očala, tudi znana kot mirror očala, imajo na zunanji strani leč odsevno prevleko. To pomeni, da očala delujejo kot majhna ogledala. Ko nekdo nosi takšna očala, je malo verjetno, da boste videli njegove oči, saj boste videli le odsev. Ta prevleka omejuje količino svetlobe, ki vstopa v vaše oči, kar je zelo koristno, ko kaj počnete v svetlih pogojih, kot je na primer na plaži ali na snegu.

Gradientna sončna očala so posebej zasnovana za voznike. Njihove leče so obarvane od zgoraj navzdol, tako da je zgornji del leče temen, medtem ko je spodnji del veliko svetlejši. To omogoča, da se oči zaščitijo pred sončno svetlobo zgoraj, hkrati pa omogoča jasen pogled na armaturno ploščo skozi spodnji del leče. Zaradi tega so idealne za vožnjo, saj omogočajo boljšo vidljivost.

Sončna očala z dvojnim gradientom so očala, ki so zelo podobna gradientnim sončnim očalom. Razlika med njimi je v tem, da imajo zgornji in spodnji del očal temnejši odtenek, medtem ko je srednji del očal veliko svetlejši. Ta očala so odlična za zaščito oči pred soncem in bleščanjem, kot je pesek ali voda, ki pride od spodaj, vendar niso pretemna, ko gledate naravnost.

Oglejte si našo ponudbo

Prodajamo ženska in moška sončna očala v različnih barvah in stilih. Med našimi izdelki so transparentna črna in rdeča očala, moška očala Fab, sončna očala Billie v različnih barvah (metal, silver, gold), Butterfly, Cat Eye, Club Master v različnih barvah (modra, pinki modra, rumena), očala Hippie v različnih barvah (modra, roza, rumena, vijolična) in očala Tears v različnih barvah (modra, oranžna, rumena, srebrna). Vsi izdelki so na voljo po dostopnih cenah.

Prijavite se na e-novičke, bodite obveščeni o akcijskih ponudbah!

Zaupajo nam znane Slovenke

kataya

katarina benček

Ivona Pavlović

Valerija Slapnik

                                 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino