google-site-verification=QBtwzTM9oBE5bv0rbui94uefP-uNyqd7k19dZlpLsDA
+386 (0)70 691 559 (od pon. - pet. med 8h-15h) info@vipbejba.si
Iz česa so narejeni lasni podaljški, ki jih lahko kupite pri nas?

Iz česa so narejeni lasni podaljški, ki jih lahko kupite pri nas?

Lasni podaljški so odlična rešitev, če si želite podaljšati svoje lase, ali pa jim dodati malce volumna. Pa ste se kdaj spraševale, iz česa so pravzaprav narejeni lasni podaljški? Pogosto namreč slišimo, da gre za naravne in nenaravne podaljške, kar je v grobem res, a se natančneje delijo na naravne oz. človeške in sintetične lasne podaljške. Slednji so danes že zelo podobni prvim, a med njima vseeno obstajajo razlike, če nič drugega, se razlikujejo že v materialu, iz katerega so sestavljeni. Preden se torej začnete odločati o videzu, gostoti, dolžini in barvi podaljškov, si preberite, iz česa so podaljški narejeni, in posledično, katere izbrati zase. Nekaterim bolj odgovarjajo naravni lasni podaljški, drugim pa sintetični. Navsezadnje boste podaljške nosile ve, zato o izbiri dobro premislite.

Kaj so naravni in kaj sintetični lasni podaljški?

Naravnim lasnim podaljškom drugače rečemo še človeški, kar v resnici razkrije njihov izvor. V celoti so torej narejeni iz človeških las. Navadno se pridobijo z darovanjem, kar pomeni, da se ljudje ob striženju odločijo, da si želijo svoje lase darovati in jim dati novo življenje. Že pred striženjem se lase zbere skupaj in spne v čopke, da so ti obrnjeni v pravo smer, nato pa ostriže in pošlje dalje. Sintetični lasni podaljški pa niso človeški, narejeni so namreč iz mešanih sintetičnih vlaken, ki so umetna. To pomeni, da ne izvirajo iz narave, temveč so človeško narejena, tako da posnemajo nekaj naravnega. V našem primeru sintetična vlakna posnemajo človeške lase, kar z leti postaja vedno boljše, zato je dandanes že težko prepoznati razliko.

Kakšen je videz in občutek sintetičnih, v primerjavi z naravnimi lasnimi podaljški?

Naravni podaljški so, kot že rečeno, človeški, zato tako tudi izgledajo. Na dotik so ravno tako enaki kot naravni lasje, kar prinaša popolno zlivanje z vašimi lasmi. Sintetični lasni podaljški pa so narejeni iz umetnih vlaken, ki posnemajo človeške lase. Industrija se na tem področju neprestano razvija, zato so sintetični lasje vedno bolj podobni naravnim, kadar so narejeni na kakovosten način. Manjša razlika je opazna le pri premikanju las, ker so sintetična vlakna bolj toga od naravnih in se posledično premikajo malce drugače od človeških las. Razlika pa je zanemarljiva, zato se sintetično lasni podaljški vseeno zelo dobro zlijejo z naravnimi lasmi, čemur priča tudi njihova popularnost. Zagotovo pa je razlika med njima v ceni. Ker je naravne lasne podaljške težje dobiti, so ti posledično nekoliko dražji od sintetičnih.

Kako je z barvanjem in oblikovanjem sintetičnih ali naravnih podaljškov?

Pri naravnih oz. človeških lasnih podaljških ni večjih omejitev, kar zadeva oblikovanje in barvanje las. Lahko jih torej barvate, ravnate ali kodrate. Res pa je, da se ob prekomernem barvanju ali toplotni obdelavi lasje malce poškodujejo, kar velja za vse naravne lase. Tudi pri ljudeh brez podaljškov se lasje čez čas poškodujejo, kadar so podvrženi neprestanemu barvanju ali visokim temperaturam. Sintetični lasni podaljški pa so na barvanje in toploto malce bolj občutljivi. Tako navadno dopuščajo do približno 180 °C, kar zadošča za likanje, kodranje pa je že manj priporočljivo, saj jim krajša življenjsko dobo.

Kakšni sta kakovost in trajnost sintetičnih ali naravnih lasnih podaljškov?

Kakovost sintetičnih lasnih podaljškov se vse bolj približuje naravnim v želji za zmanjšanjem razlik med njima. Kljub temu pa gre za vlakna, ki so umetno narejena, kar se zagotovo pozna na ceni in življenjski dobi. Ta je pri naravnih podaljških precej dolga, podaljški lahko namreč zdržijo celo leto ali celo še dlje, odvisno od uporabe in nege. Sintetični lasni podaljški pa imajo povprečno življenjsko dobo od tri do nekje šest mesecev. V obeh primerih je življenjska doba odvisna od uporabe podaljškov in predvsem nege, torej kako je zanje poskrbljeno. Kadar svoje lasne podaljške pravilno negujete, jim lahko podaljšate dobo. Ravno obratno pa nepravilna nega in zanemarjanje podaljškov, prinašata hitrejšo obrabo in posledično krajšo življenjsko dobo.

Prijavite se na e-novičke, bodite obveščeni o akcijskih ponudbah!

Zaupajo nam znane Slovenke

kataya

katarina benček

Ivona Pavlović

Valerija Slapnik

                                 

0