google-site-verification=QBtwzTM9oBE5bv0rbui94uefP-uNyqd7k19dZlpLsDA
+386 (0)70 691 559 (od pon. - pet. med 8h-15h) info@vipbejba.si
Vzdrževanje lasnih podaljškov – kako ga opraviti na pravi način?

Vzdrževanje lasnih podaljškov – kako ga opraviti na pravi način?

Kolikor je ljudi, toliko je različnih vrst las. Nekateri imajo radi klasične frizure, drugi pa radi s svojimi lasmi eksperimentirajo, pa naj bo to z dolžino ali pa barvo las. Problem lahko nastane, če prepogoste spremembe poškodujejo lase in tu pridejo v poštev lasni podaljški. Lasne podaljške lahko uporabljajo tisti, ki imajo kratke lase in si želijo dolgih, ali pa jih uporabljajo tisti, ki si želijo hitre spremembe, brez da bi morali za to obiskati frizerja. Možnosti, kako uporabljati lasne podaljške, je res veliko, saj se lahko odločite za trajne lasne podaljške, klasične clip-on lasne podaljške, lasne podaljške za čop ali pa samo fru-fru lasne podaljške. Ne glede na to, kakšno vrsto lasnih podaljškov izberete, pa je ena stvar gotova – primerno jih je treba vzdrževati, da jih boste lahko še dolgo uporabljali.

Naravni ali sintetični lasni podaljški?

Ko se govori o lasnih podaljških, se loči lasne podaljške iz naravnih las in lasne podaljške iz sintetičnih las. Kot namiguje ime, gre pri lasnih podaljških iz naravnih las za šopke las, ki so izdelani iz pravih človeških las. Pri sintetičnih laseh pa gre za umetna vlakna, ki imitirajo človeške lase. Ni skrivnost, da so naravni lasni podaljški malenkost dražji kot sintetični, saj so v primeru, da so dobro nameščeni, popolnoma neopazni, kar pri sintetičnih lasnih podaljških ni vedno mogoče.

Lasni podaljški se razlikujejo po barvah, dolžinah, teksturah in celo debelinah lasu. Tako imate res možnost najti takšne lasne podaljške, ki se popolnoma prilegajo vašim lasem in s pravilno nego vam lahko služijo res dolgo časa.

Redno vzdrževanje lasnih podaljškov je bistvenega pomena

Lasni podaljški, tako kot vsaka stvar, potrebujejo redno nego in vzdrževanje. Vzdrževanje lasnih podaljškov je bistvenega pomena, če želite, da izgledajo kot novi več mesecev. Z rednim vzdrževanjem jim podaljšate tudi življenjsko dobo, pa naj gre za sintetične ali naravne lasne podaljške.

Za lasne podaljške je treba skrbeti kot za svoje lase. Pomembno je, da z njimi delate nežno. S tem preprečite poškodbo lasnega podaljška. Priporočljivo je, da se uporablja šampone in negovalne izdelke, ki so nežni. V nasprotnem primeru bi lahko naredili več škode kot koristi, saj bi lahko prišlo do poškodbe las. Lasni podaljški se morajo redno tudi krtačiti, da ne pride do zapletanja las. Pri tem uporabljajte glavnike z redkimi zobmi, še posebej pri gostih in valovitih podaljških. Če je le mogoče, se pri lasnih podaljških izogibajte toplotnemu oblikovanju las. S tem lahko resno poškodujete podaljške, ki potem niso več uporabni.

Lasnih podaljškov ne umivajte prepogosto

Naravni lasni podaljški zagotovo potrebujejo redno pranje. Vendar naj to ne bo pogosteje kot enkrat na teden. Takrat uporabljajte blag šampon, ki lasu ne bo odstranil naravnih olj in jih bo pomagal ohranjati zdrave. Pri sintetičnih laseh je uporaba posebnih šamponov za sintetične lase najbolj priporočljiva. Pri takih šamponih ste lahko prepričani, da se lasni podaljški ne bodo poškodovali zaradi močnih kemikalij. V vsakem primeru naj bo po umivanju uporaba izdelkov za toplotno obdelovanje res na minimumu. Prav tako pa počakajte, da bodo lasje suhi, preden jih začnete česati, da se izognete poškodbam las.

Navodila za vzdrževanje lasnih podaljškov se razlikujejo

Ker so si lasni podaljški med seboj različni, je treba pred uporabo prebrati navodila za uporabo lasnih podaljškov. Le tako ste lahko prepričani, da boste pravilno skrbeli za svoje lasne podaljške. Če pa gre za trajne lasne podaljške, ki vam jih namesti frizer, pa upoštevajte njegova navodila. To lahko pomeni tudi redno striženje konic, da se ne razcepijo in uničijo celotno frizuro.

Kar se tiče barvanja lasnih podaljškov, to v velikih primerih ni priporočljivo. Ko gre za začasne lasne podaljške, se potrudite, da najdete svoj odtenek. Barve za lase imajo namreč močne kemikalije, ki bi lahko poškodovale lase. Če pa gre za trajne lasne podaljške, pa je o tem pogovorite s svojim frizerjem.

Prijavite se na e-novičke, bodite obveščeni o akcijskih ponudbah!

Zaupajo nam znane Slovenke

kataya

katarina benček

Ivona Pavlović

Valerija Slapnik

                                 

0