google-site-verification=QBtwzTM9oBE5bv0rbui94uefP-uNyqd7k19dZlpLsDA
+386 (0)70 691 559 (od pon. - pet. med 8h-15h) info@vipbejba.si
Zakaj je ombre tako zelo priljubljena pričeska?

Zakaj je ombre tako zelo priljubljena pričeska?

Začela se je pomlad, ki kar kliče po svežih spremembah, novih modnih trendih in skoku v pomladni videz. Je tudi vas zamikalo, da bi zamenjali garderobo ali morda osvežili svojo pričesko? Imamo predlog za vas. Izberite najbolj trendi pričesko te pomladi – ombre pričesko. V nadaljevanju vam predstavljamo, zakaj je tako priljubljena.

Kaj je ombre pričeska?

Ombre pričeska je že nekaj let v samem vrhu najbolj trendi ženskih pričesk. Nič drugače ni niti to pomlad, ko številne modne navdušenke in zvezdnice ponovno posegajo po njej.

Gre za pričesko, ki izhaja iz francoske besede ombre, kar v resnici pomeni ‘senca’ oziroma ‘v senci’. Iz tega lahko povzamemo, da gre za sodobno tehniko barvanja las, pri kateri se torej izvaja neko senčenje oziroma prelivanje barv.

Lasje pri tej tehniki so običajno pobarvani z dvema barvama, ki se med sabo prelivata oziroma nežno prehajata. To pomeni, da pri ombre efektu prehodi med barvama niso vidni oziroma so zamegljeni. Ker gre za sence in prelivanje barv, kot pri umetnosti, pa nekateri tovrstnemu barvanju las pravijo celo, da gre za ročno slikanje.

Kako se izvaja tehnika ombre?

Če želimo kakovostno narejen ombre efekt, je najbolje, da se odločimo za barvanje las v dobrem frizerskem salonu oziroma pri izkušenem frizerju. Le tako bo namreč ta tehnika barvanja las narejena tako kot mora biti, torej da bodo barve zamegljene in bodo lepo prehajale ena v drugo. Kako pa se torej pobarva lase na ombre način?

Frizer oziroma frizerski tehnik izvaja to tehniko barvanja las tako, da med seboj kombinira temnejše in svetlejše tone las. Barve pa morajo biti nanešene tako, da se med sabo prelivajo oziroma prehajajo, za kar običajno frizerski mojstri uporabijo več podobnih odtenkov. Običajno gre pri ombre tehniki za kombinacijo rjave in blond barve, izvaja pa se večinoma na srednje dolgih ali dolgih laseh.

Kakšna dolžina in barva las je potrebna za ombre?

In sicer barvanje se izvaja tako, da se zgornje lase ohrani naravne, nekje na sredini dolžine las pa se postopoma dodaja svetlejša barva, ki sovpada z zgornjim odtenkom las. Ta svetlejša barva nato pada vse do konic in je čedalje svetlejša. Če je ombre pravilno narejen izgleda pričeska tako, da se barve od korenin navzdol lepo prelivajo in gredo od najtemnejše do najsvetlejše.

Ampak to ni pravilo! Dan danes se namreč najdejo tudi takšne posameznice, ki se odločijo za ombre tehniko na krajših laseh ali pa izberejo bolj drzne barvne kombinacije. Frizerji so tako med drugim že delali ombre tudi v črni, sivi, roza ali modri izvedbi. Nekatere se odločijo tudi, da ne želijo zamegljenega prehoda ampak želijo, da je prehod jasno viden. Spet druge želijo ombre v obratni izvedbi, torej da je na zgornjem delu las najsvetlejša barva, na spodnjem delu pa najtemnejša. Ampak to je seveda odvisno od tega, kakšne so želje posameznice.

Prednosti ombre barvanja las

Kakorkoli že se posameznice odločijo, pa zagotovo velja, da spada ombre med najbolj priljubljene tehnike barvanja las. Priljubljena je predvsem zaradi tega, ker izgledajo lasje s pomočjo ombre efekta bolj gosti in z več volumna, celotna pričeska pa dobi svežino in izgleda bolj elegantno.

Tovrstno barvanje je prav tako primerno za vse starosti in vse vrste las. Tehnika se lahko nanaša na naravne ali barvne pramene, dobro izgleda tako na ravnih kot tudi na kodravih laseh, polepšala pa naj bi celo obliko našega obraza.

Ena izmed večjih prednosti ombre barvanja las pa je tudi ta, da pravzaprav ni potrebno barvati celotne dolžine las. Kot že zgoraj omenjeno se namreč pobarvajo samo konice oziroma spodnji del las. To pomeni, da pri tovrstnem barvanju ne more priti do narastka, prav tako pa lasje niso tako poškodovani in se lažje vzdržujejo.

Kaj torej še čakate? Osvežite svojo pričesko s čudovitim ombre efektom in zasijte v toplih pomladnih dneh.

Prijavite se na e-novičke, bodite obveščeni o akcijskih ponudbah!

Zaupajo nam znane Slovenke

kataya

katarina benček

Ivona Pavlović

Valerija Slapnik

                                 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino